Což takhle dát si...

knižní design, sazba, předtisková příprava book design, typesetting, pre-press

S autorkou Lenkou Požárovou jsme na této knižní edici spolupracovali téměř 5 let. Vyšlo v ní 14 řádných dílů a několik speciálů. Knižní edice získala v roce 2007 titul Nejlepší kuchařská série na světě (The Best Cookbook Serie in the World). Je to vůbec poprvé v historii, kdy se české kuchařky probojovaly mezi výherce v této prestižní mezinárodní soutěži. Kuchařkové „Oscary“ s názvem Gourmand Cookbook Awards každoročně hodnotí několik tisíc přihlášených titulů ze stovek zemí. Kuchařky soutěží celkem ve 40 kategoriích a porota je posuzuje zejména podle vzhledu, nápaditosti, kvality provedení i fotek. 

I worked on this book edition with the author Lenka Požárová for almost 5 years. It was released in 14 parts with a number of special editions. In 1997 the book edition obtained the title The Best Cookbook Series in the World. This was the very first time in history that Czech cookbooks were among the winners in this prestigious international competition. The Gourmand Cookbook Awards, the cookbook equivalent of the “Oscars”, evaluates several thousand registered titles from a hundred countries every year. The cookbooks compete in a total of 40 categories and the jury assesses them primarily according to the appearance, creativeness, quality of the work and photographs.